lauantai 14. maaliskuuta 2009

Uusi tuttavuus aamiaispöydässä

Dekopon. Olin lukenut siitä kertovan artikkelin The Japan Timesista. Pakkohan sitä oli maistaa, kun väittivät sen olevan makein sitrushedelmä ever. Kyseinen esine on syntynyt siittämällä ristiin muutamaa paikallista appelsiini- ja mandariinilajiketta, tuloksena lokaaliin ilmastoon sopiva maukas vitamiinipommi.


Kuten kuvasta näkee, hedelmän tunnistaa epäilyttävän näköisestä ulokkeesta (deko = epätasainen). Empiirinen tutkimus osoitti plussia appelsiiniin verrattuna olevan kolme: kapine kuoriutui todella vaivattomasti, siinä ei ollut siemeniä ja maku oli todellakin makea, appelsiini +2, sanoisin, Tuomaksen makeusasteikolla.

Että näin hedelmäpainotteisesti täältä Sapporosta tänään. Nisekossa on keskiasemalla nollakeli ja myrskytuulet puhaltelevat, joten tein raskaan päätöksen jäädä paikalleni. Huomenna on luvassa työmatkaa Sveitsiin, jolloin taas laskusäät olisivat paremmat, uutta luntakin kenties... Tähdet ovat selvästi väärässä asennossa. Mieltä lääkitsee kuitenkin tieto, että perjantaisen paluun jälkeen luovitaan Nisekoon erään tokiolaistuneen suomalaisvahvistuksen kanssa. Ehkä olisi aika tanssia pienet lumisadetanssit, hä?

Ei kommentteja: