sunnuntai 31. toukokuuta 2009

Lähtötunnelmissa radalla

Lauantaina iski taas se kuumottava hampurilaisnälkä. Käytiin Londonin kanssa (herra Kanadasta) testaamassa US of A -henkinen burgerijointti, joka osoittautuikin herkulliseksi kokemukseksi. Alkuvuonna vaikuttanut hätä hampparipaikan löytämisestä on selvästi tyyntynyt.

Hampurilaisen päälle kun maistuu olut, niin lähdimme koluamaan kulmakunnan kuppiloita. Useaan otteeseen silmään pistänyt Sapporon keskustan ehkä ränsistynein rakennuskompleksi pitää sisällään viisi baaria, joista kekseliäästi nimetty Gaijin-bar imaisi sisuksiinsa kolmikoksi laajentuneen porukkamme. Ehkä kurjin murju ikinä, tuli ihan Kallion räkälät mieleen ja koti-ikävä. Koinsyömä kauriinpää vaikutti seinällä. Ennen kuin kukaan ehti edes nama biirua huutaa, paukkui sulake ja koko kämppä meni pimeäksi. Ei hätää, uutta tilalle ja valoa kansalle. Nautimme yhdet maltaiset ja turisimme paikan ranskalaisen omistajan kanssa.

Heti naapurissa olikin mielenkiintoinen ilmestys, seitsemän (7) henkeä vetävä baari, tyylikäs kuin mikä, loistava viskivalikoima, rentoa bluesia rämisi taustalla. Alan harrastaja huomasi välittömästi seinällä rekvisiitaksi (!) hankitun Gibsonin akustinen skeban vuosimallia 40-luvun loppu. Kun yhteistä kieltä baarimikon kanssa ei ollut, niin otettiin musiikki avuksi. Vedettiin viskitumujen lomassa pienet 12-bar blues -sessiot, allekirjoittanut kitaran varressa ja omistaja huuliharpussa.

Jo ovelta käy selväksi, että ei olla isossa paikassa



Se muuten soi nätisti, kitaravanhus



Viimeisen pubin antia. 300 jeniä on karkeasti 2,2 nykyrahaa. Ei kallis.

Syy moiseen kierrokseen oli viimeisen viikonlopun fiilistelyt. Kotosuomi kutsuu tiistaina, edessä on hieman töitä, riemuisa kesäloma ja jännittävää draamaa elämän eri osa-alueilla. Lukijoiden harmiksi, muutamien riemuksi blogin päivitykset harvenevat entisestään. Ennen kuin kukaan ehtii henkseleitään seinään heittää, niin totean palaavani Sapporoon elokuun puolessavälissä, noin. Silloin luonnollisesti jatkuvat tarinat ihmeellisestä, mutta mielenkiintoisesta elämästä Japanissa. Näihin tunnelmiin.

Nähdään Suomessa.

1 kommentti:

Tuukka kirjoitti...

Marty play the plues!