sunnuntai 30. marraskuuta 2008

Home sweet home, sweet!

Perjantaina siirsin kimpsuni ja kampsuni hallitusti omaan asuntoon. Kotiin. Kai tätä voi ja pitää kodiksi kutsua? Toinen kotini on edelleen Helsingissä, mutta siellä pääsen käymään näillä näkymin vasta helmikuussa.

Asunto... Korjaan, koti sijaitsee uudehkossa kerrostalossa, kolmio, n. 80 neliötä. Yleisilme on länsimaalaisen moderni, eli esim. tatamihuonetta ei täältä löydy. Valkoinen on niin hallitseva väri, että tuntuu asunnon haltijalta loppuneen mielikuvitus tyystin. No, sisäinen Pollock irti ja ketsupit seinille, niin siitä se piristyy. Kuten todettua, muuttokuorma saapuu perille aikaisintaan vuodenvaihteessa. Sitä odotellessa olen tehnyt olohuone-avokeittiö-kombinaatista komentokeskuksen.


Keittiö on kompakti, varustettu kaasuliedellä (eilen testanneena voin kertoa, että pesee normilieden kuus-muna), pienen kylpyammeen kokoisella pesualtaalla ja riittävällä kaappitilalla. Pari pientä makuuhuonetta on toistaiseksi tyhjillään. Lisäksi asunnosta löytyy luonnollisesti erillinen WC, kylppäri ja japanilaistyylinen pesuhuone ammeineen - varsinaisen itsensä kuurauksen pitäisi tapahtua jakkaralla istuen.


Eilinen vierähti nätisti Sapporon keskustaa kierrellen ja tavaroita haalien. Vakaasti asuessaan unohtaa aina, kuinka paljon sitä tarpeellista silpettä on ympärillä, sellaista jota ilman reilun kuukaudenkin eläminen on melko hankalaa: astiat ja keittiötarvikkeet, liinavaatteet, henkarit, siivousvälineet, saippuat ja systeemit, kaikki pikku sähkövimpaimet... Ja tärkeimpänä home entertainment system!


Vajaan puolen kilometrin päässä seisoo ylväänä Yodobashi, Hokkaidon saaren suurin kodinelektroniikan myymälä. Kyseessä on kolme laajaa kerrosta sullottuna täyteen tavaraa, ääntä ja liikettä. Koko kompleksi on kuin Gigantin amfetamiinia ja steroideja napsinut isoveli jouluvalaistuksessa. Mikäs siellä oli asioidessa, kunhan hoiti asiansa reippaasti ennen paniikkikohtausta.

Uuden professorituttavuuteni suosituksesta liityin erään kuntosalin jäseneksi. Paikka näytti viihtyisältä, laitteet uusia, tilavat pukuhuoneet, pätevän kokoinen uima-allas ja bonuksena sauna. 80 euroa kolmesta kuukaudesta, ei paha! Lisäksi se veloitetaan tililtä, jota minulla ei vielä ole...

Nyt istuskelen tässä myöhäisellä aamupalalla kahvia siemaillen ja Thin Lizzyä kuunnellen. Ulkona sataa lunta. Kyllä tämä vähän jo kodilta tuntuu.

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Näyttää hyvältä, pleikka ja kaikki! Yksi seikka kuitenkin ensimmäisenä(?) yökyläilijänä huolettaa: kuuluuko varustukseen peitot, tyynyt ja lakanat vai pitääkö pakata makuupussi laskukamojen joukkoon?

Mikko kirjoitti...

Erittäin hienolta tosiaan vaikuttaa. Joulukelit sielläkin tosin vaikuttaa olevan. Kuuluu.
-MM

Tuomas kirjoitti...

Älä Hannu hätäänny, systeemit löytyy. Patja ruhtinaalliset yhden metrin leveä, mutta solakat ihmiset, kyllä te siihen mahdutte!