torstai 27. marraskuuta 2008

Uneton Sapporossa

Riivattu jetlag. Unettomuus ei kuulu paheisiini, joten sitä pahemmalta viaton laagi tuntuu. Ensimmäinen herätys kolmelta yöllä, sitten puoli neljä. Ihme pyörimistä ja ajatusten juoksua. Tunnin päästä kirja käteen ja luurit korville - heti tuntuu väsyneemmältä, mutta annas olla kun viihdyke tipahtaa kädestä. Sama ajatuspuuro liikahtelee päässä: mitä piti muistaa huomiseksi, kenelle piti laittaa spostia ja miksi, mitä piti hankkia, mahtuuko se työpöytä vierashuoneeseen, no ei... Harakkakin huutaa ulkona, uskomaton lintu. Lopulta iPodiin Soilwork potkimaan ja Nukkumatille lopullisesti kyytiä. Onneksi hotellin aamupalanäkymät korjasivat nuupahtanutta oloa. Kyllä, siellä niitä lähirinteitä pilkottaa!


Aamulla piti olla skarppina vakavilla asioilla. Piti käydä Tärkeissä Virastoissa: Asuinalueen Virastossa (ilmeisesti paikallinen sossu tai kela) ilmoittauduin asukkaaksi ja laitoin muukalaiskortin hakemuksen vetämään. Ko. kortilla aukeaa portit jos missäkin, mm. pankkitiliä ei voi avata ilman sitä. Sitten maahanmuuttovirastoon, jossa anoin viisumille re-entryn. Toisin sanoen, Suomesta myönnettävällä viisumilla pääsee vain kerran maahan.

Poliisilaitoksella tarkistin kansainvälisen ajokortin paikkansapitävyyden, ja sen jälkeen totesin pankissa, että sitä tiliä ei TODELLAKAAN avata ilman muukalaiskorttia.

Virastoista väsyneenä shoppailin tarpeellisia tarvikkeitä kämpille, mm. silitysraudan ja -laudan, joista lauta oli tuplasti kalliimpi. Miksi lauta on kalliimpaa kuin rauta? Miettikääpä. Oikein vastanneiden kesken arvotaan kuppi haaleaa mokkaa paikallisessa Starbucksissa.

Päättelin illan ns. olutravintolassa, josta saa maistuvaa ns. pubimättöä. Kulinaristit kurtistakoon kulmiaan, mutta jos ruoka on hyvää ja suhteellisen edullista, niin nälkähän sillä lähtee!

2 kommenttia:

niko.toimela kirjoitti...

arvaus kysymykseen:
ei löydy puuta??? Voidaan kenties aloittaa puun kuljetus suomesta kun näyttää että suomessa sitä ei enää tarvita.

p.s. mullakin oli kerran oma laskettelukeskus ihan vieressä

T: erkki metsola

Tuomas kirjoitti...

Morjens erkki-perkki. Saat lohdutuspalkinnon: 4 kpl Stromsdalin osakkeita!