maanantai 2. helmikuuta 2009

Korppu se on köyhän pyydaa Nisekossakin

Viikonlopun reissu Nisekoon alkoi näyttää vähemmän kuumottavalta, kun jo parkkipaikalla liput lepattivat kuin hullun housunpuntit taifuunissa. No, olihan säätä väijytty Snow Forecastista jo päivien ajan, joten arktinen myräkkä ei tullut puun, tai oikeastaan vuoren takaa. Ylähissit olivat tietysti kiinni, mutta jo keskialueen hisseillä pystyi havainnoimaan oman vaatetuksen riittämättömyyden. Mittari näytti miinus kymmenen ja tuuli pyöri about 15 m/s lukemissa. Topissa varmaan lähemmäs 20 m/s.

Korppua ja tuulta

Eipä se juurikaan meitä haitannut, sahattiin alempia rinteitä, aurinkokin pilkisteli välillä. Offarit olivat luonnollisesti puhki laskettuja tai tuulen pieksämää betonia, jopa parit aikaisemmin koskemattomana säilyneet mansikkapaikat. Iltasella lämmiteltiin kylmenneitä luita onsenissa ja syötiin hyvin. Korjailin puutteellista varustusta hyvinvarustetuissa urheiluväline- liikkeissä.

Aamu valkeni kirkkaana ja hämäävän tyynenä. Intoa puhkuen painuttiin hissille, joka olikin kiinni. Kuten valtaosa muistakin nostolaitteista. Huipulla siis tuuli. Otettiin menopeli alle ja ajettiin Annupurin keskukseen, joka osoittautuikin hyväksi ratkaisuksi. Vähemmän porukkaa ja gondolihissi auki.

Ravintola Bränikkä Ämpäri

Pehmyttä lunta ei Annupuristakaan löytynyt, vaikka sitä välillä taivaalta tipahtelikin, mutta tulipa silti livahdettua portista offarille. Onpahan tiedossa taas yksi paikka, jossa olosuhteiden niin salliessa voi harjoittaa ns. pyydan pöllyttelyä!

Ei kommentteja: