keskiviikko 4. helmikuuta 2009

Railakas ilta Roppongissa

"Tippadai, tappadai" totesi Kumpulaisen Sepi aikoinaan Venetsian railakkaasta illasta. Samaa haettiin viime yönä Tokion Roppongista, en tiedä löydettiinkö, mutta ainakin samaan suuntaan oltiin menossa. Aluehan on tunnettu paitsi rikkaiden ja kauniiden asuinalueena ja yakuzan pätemismestana, mutta pääasiassa vähintäänkin helvetin vilkkaasta yöelämästä. Jos sietää jankuttavia sisäänheittäjiä ja korkeaa expattipitoisuutta, niin pörinää löytyy joka lähtöön aina luksusautokaupoista hikisiin strippiluoliin. Tontti oli minulle tuttu jo aikaisemmilta visiiteiltä. Ehkä juuri siksi sen kutsu oli taas niin juuttaan vastustamaton.


Tässä liikkeessä meikäläinen tuhlaa taskurahat

Huhu kertoi Tokion miespuolisen suomalaispopulaation tapaavaan eräässä Roppongin tunnetussa kapakissa juuri tuona iltana. Niinhän se piti paikkansa, ja osa varmaan arvaa, mitä tapahtuu kun parikymmentä kössiä härmästä istuu samassa baarissa. Parilla ei selvitty.



Ravintola Lilla Dalarna keskellä Roppongia. Köttbullaa ja falukorvia. Skipattiin.

Oli muuten mukavaa taas haastella ihan suomeksi, ja siinä sivussa saada dataa muiden expattien kokemuksista ja fiilareista. Porukasta löytyi vielä bonuksena yks kaiffari, joka suhtautuu lasku- ja nousuhommiin vähintään yhtä suurella tunteella kuin allekirjoittanut. Taas vannottiin valat kautta kivien ja kantojen, että keväämmällä randotaan ja tosissaan. Alkaa kalenteri tuuttaamaan kohta varattua, kun joka viikonloppu joutuu kapuamaan jollekin tönkille...


Niin, näköjään otti Suomi sitten kuitenkin kuokkaan Japanilta futiksessa. Eipä siitä sen enempää.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Terve!
Onko tietoa milloin kokoontuminen on seuraavan kerran?

Muutin vuoden alussa Tampereelta Tokioon, ja olisi ihan mielenkiintoista joskus osallistua...

Anonyymi kirjoitti...

Älä käytä kaikkea energiaa ennen tuhlaajapojan kotiin paluuta. Erkki-perkillä ja sen kavereilla jo suuta vähän kuivaa.

T: kari "lavertelija" kaukovaara

ps. erkin sisko on kiva

Tuomas kirjoitti...

Lauri: kokoontuvat Hubsissa joka kuukauden ensimmäinen tiistai. Kenties törmätään siellä, jos saan työmatkat sovitettua sopivasti. Tervetuloa tähän mystiseen maahan!

Kari: älkää Erkin kanssa huolestuko. Perkeleitäni ei ole vielä kesytetty!

Anonyymi kirjoitti...

Melkein alkaa itkettää kun sun blogia lukee. Helsingin fantastinen talvi on taas kerran sohjoa puoleen sääreen ja lisää raikasta vettä piiskaa taivaalta. Stn... No, onneksi bisnes luistaa, joten kohta voi odottaa uutta settiä Dzäppäänissä. G:lle terkkuja jos näät.