tiistai 3. maaliskuuta 2009

Matkalla makujen ihmeellisessä maailmassa

Sunnuntain piti olla perussetti: lentäen perille, pikainen illallinen ja nukkumaan, jotta aamulla valppaana töissä. Totuus olikin toinen...

Perille kun saavuin, niin kollega oli vastassa tuntemattoman hampuusin kanssa. Oli kuulemma tutustunut viikkoa aikaisemmin tähän baarityöntekijään, joka oli todellakin kuskannut prostituoituja työkseen, eli ajohommat olivat hanskassa. Hypättiin kaverin autoon (joka toimi mm. hänen kotinaan, sen myös huomasi) ja ajeltiin hotellille. Matkalla käytiin ihmeellisiä keskusteluja.

Check-inin jälkeen etsittiin kaupungilta toinen kollega. Hän oli tavannut pari kaveriaan ja vietti railakasta iltaa eräänlaisessa ravintolamaisessa kojussa, johon mahtui kokonaista kahdeksan maksavaa asiakasta. Täytettiin paikka kerralla. Eteen nama biirut ja mielenkiintoista mättöä, mm. hevosenlihasushia ja valaspekonia. Tunnelma kopissa kohosi, lasit tyhjenivät vain täyttyäkseen uudestaan, muutaman sankarin silmät alkoivat jo harittaa. Eipä tuo mikään ihme ollut, sakea oli korkattu jo useampi pullo. Puolenyön jälkeen toikkaroiden nukkumaan koko sakki, hyvänen aika, aamullahan olisi työpäivä!

Maanantai-iltana toimeliaan työpäivän päätteeksi korjattiin oloa uudessa ravintolassa. Tällä kertaa lautasella nökötti peukalon kokoisia kokonaisia mustekaloja keitettynä sekä kanan about kaikki osat tikuissa grillattuna, enemmän tai vähemmän siis: yhdessä vartaassa kanaa medium raw. Ilmoitin, että in Finland we have this thing called salmonella, ja porukat vastasivat, että ei olla Suomessa enää, nämä kanat on kasvatettu raakana syötäviksi. Vaikka hyvää olikin, niin jotain periaatteellisen vastenmielistä raa'assa kananlihassa. Se on jämpti.

Jos tänä iltana jotain perinteisempää, vaikka pallokalaa ja tonnikalan silmiä.

EDIT: juu, tota, tänä iltana lautasella mm. hoyaa (meriananas?) ja supponia (kilpikonna).

EDIT EDIT: oli itse asiassa todella hauska ilta. Syötiin pienessä perinteisessä raflassa, meidän lisäksi paikalla oli yksi asiakas. Omistajapariskunta oli todella sympaattinen, loihti uskomattomia herkkuja pääasiassa merenelävistä. Itseä säväytti ihan simppeli kylmäsavulohi. Tuli kotisuomi mieleen.

Ei kommentteja: