sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Yōteizan

Porukat oli kylässä (kiitos vaan kaikille asianomaisille!), joten viikonlopun ratoksi päätimme tehdä syksyisen retken Nisekoon, ihan päiväseltään. Ilma oli kuin morsian - eipä ihme, että lähellä pelipaikkoja erään sillan kaiteen tuntumassa päivysti parvi valokuvaajia.

Asia kiinnosti meitäkin tavattomasti ja pysähdyimme kamerat laukaisuvalmiina katsomaan, että mikä se siellä kuvaajille esiintyy. Tämähän se:

Yotei-vuori oli uskaltautunut taas riisumaan pilviverhonsa ympäriltään ja paljastamaan lumihuippuisen lakensa. Sekös riemastutti. Etenkin talvella kyseinen vuori näyttää lähinnä tältä:


Tosin välillä innokasta valokuvaajaa onnistaa talvellakin:

Sananen vuoresta lienee paikallaan. Kyseessähän on aktiivinen tulivuori, jonka laki hipoo 1900 metrin rajapyykkiä merenpinnasta, ympäristöstään vuori kohoaa puolisentoista kilometriä. Historiankirjat eivät kerro purkauksista, mutta viisaat tiedemiehet ovat ajoittaneet vulkaanista toimintaa noin 3000 vuotta takaperin, tarkalleen tiistaina iltapäivän aikaan. Ulkomuotonsa takia vuori on saanut lempinimen "Pohjoisen Fuji". Yhdenmukaisuus on ällistyttävä!

Hallitsevan olemuksensa takia vuori on ollut useasti kameran etsimessä ja muistikortille on kertynyt mukavasti kuvia ko. töppyrästä. Iltojen iloksi jaan niistä tässä muutaman lisää:
1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Komeat on maisemat Nisokon seudulla! Porukat kiittää antoisasta reissusta ja tilaisuudesta ihastella Yotei-vuorta upeassa säässä!