maanantai 16. marraskuuta 2009

It's Obama time

Suuri karismaattinen johtaja Obama kävi ensimmäisellä virallisella visiitillään Japanissa. Epäilemättä muutaman päivän aikana vahvistettiin Japanin ja Yhdysvaltain suhdetta, muisteltiin menneitä ihan hyvällä, keskusteltiin Kiinan merkityksestä (presidentti vietti yhden yön Japanissa ja kolme Kiinassa, että siinä tärkeysjärjestys), pähkäiltiin porukassa ydinasekysymystä, manattiin maailman pahat diktatuurit syvimpään helvettiin ja syötiin sushia. Toivottavasti ei käynyt kuten George Bush vanhemmalle, joka vuonna 1992 virallisella illallisella epäilyttävän suupalan saatuaan ohjasi ns. paluuliikenteen Japanin pääministerin housuille tajuntansa välittömästi menettäen. Virallinen meriselitys oli yllättävä vatsaflunssa, mutta minä luulen kyseessä olleen yksinkertaisesti tottumattomuuden paikallisiin raakoihin mereneläviin...

Nykyhetkeen palaten, notkuin siis Obaman saapumishetkellä Hanedan lentokentällä. Ikkunan ääressä kohisi ihmislauma kameroineen, joten uteliaana tarkistin tilanteen. Lauman oli paikalle houkutellut kiitoradalla rullaileva Air Force One. Alla huonolaatuinen kuvatodiste. Voin liittää sen osaksi mahtavaa valtiomiesten kuljetusvälinebongauslistaani. Aikaisemmin siellä on melkoisella varmuudella Putinin Mersu Helsingissä, Kekkonen joskus hautajaissaatossaan ja, odottakaas, hmm... Näin kerran Kimmo Sasin Frankfurtin lentokentän loungessa, se tuli sitten samaan koneeseen. Sitä ei varmaan lasketa.

The Eagle has landed

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei toi Air force onen näkeminen oo yhtään mitään verrattuna siihen mitä meillä täällä tapahtuu:

Riitta Väisänen ja Kymppitonni palaavat televisioon !!!


T:Joukka

p.s. hakusessa on ne yhdet jutut

Tuomas kirjoitti...

Kokeile Joukka muitakin päiviä helmi-maalis akselilla jos ei taho löytyy. Maaliskuun puolenvälin jälkeen vasta alkaa kevätaurinko sulattelemaan pyydaa!

Nimim. "Riitta ja Kari samaan ohjelmaan suluissa Napakymppitonniin".