maanantai 28. joulukuuta 2009

Rinne vain eksperteille...?

Pistäydyttiin sunnuntaina lumisateisen sään innoittamina lähikeskukseen. Sapporo Teine on oikeastaan kaksi keskusta, Olympia ja Highland, joista ensimmäinen ratsastaa olympiahistorialla - mäeltä löytyy mm. aikoinaan olympiatulta loimottanut torni - ja toinen on jyrkkyytensä puolesta vakavammin otettava. Näitä kahta yhdistää pitkä laskettelurinnettä imitoiva murtsikkalatu.

Välillä, vaikkakin harvoin täytyy kiitosten sijaan jakaa risuja itselle. Miksi en jo viime kautena vaivautunut paikalle, kun kyseessä on huiman puolen tunnin matkan päässä oleva keskus, jonka huippu on kilometrissä, jonka profiili haastaa helposti Nisekon takamaastot ja jossa suhtaudutaan hövelisti ns. narujen alta livahtamiseen? Kiusallisia kysymyksiä, joihin on vaikea löytää vastausta.

Onneksi visiitti tuli tehtyä nyt. Tiukan aikataulun vuoksi tilaisuus jäi lyhyeksi, mutta paikan potentiaali kävi selväksi. Pari laskua tikkasin jyrkähköllä "hoidetulla offarilla", joka oli laskettu kumpareille, mutta jonka sivuista sain parit mehevät siivut. Sen jälkeen tuntui oikealta ratkaisulta livahtaa narujen ali vanhalle hissilinjalle hakemaan ne omat pehmeät pöllyävät kivat. Linjan takana häämötti vielä pari metsäistä kurua ottajaansa, ensi kerralla sitten. Keskus saa minulta varauksettoman arvostuksen siitä, että vapaa meneminen offareille sallitaan; jos jotain sattuu, niin artisti maksaa.


Säälittävä otos hissilinjasta kännyn kameralla. Kuten aina alhaalta otetuissa kuvissa, jyrkkyyttä on mahdotonta hahmottaa. En koskaan opi.

Hieman ihmetytti paikallisen hiihtokerhon toiminta. Katselin jo hissistä, kuinka vaahtosammuttimen kokoiset natiaiset kaatuilevat "experts only" -kyltillä varustetussa jyrkässä metsäpukkelikossa. Mukana kaksi hiihdonopettajaa. Paikalle päästyäni pienet tenavat olivat pitkin pituuttaan koko kaistan leveydeltä vanhempien koululaisten sidesteppaillessa alas. Laskin toisen opettajan luo tarkoituksenani avautua lyhyesti järjenkäytöstä, kun huomasin että kaveri on yksijalkainen. En saanut hämmästykseltäni sanaa suustani. Että näin Sapporossa, yksijalkainen hiihdonopettaja vie viisivuotiaat offarille.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Opetusnumero 1: Älä koskaan aliarvioi yksijalkaisten taitoja ja tietoja.


Mige

Tuomas kirjoitti...

En mielestäni aliarvioinutkaan. Kyseenalaistan silti kenen tahansa harkintakyvyn, joka vie pienet lapset offarille.

Anonyymi kirjoitti...

Tää oli ns. ironiaa.

Alpeilla ja Åressa ollut pahoja vyöryjä. Les Arcsissa löytyi uhreja 6-9 m syvyydestä. Olkaahan tarkkana siellä snorkkelien kera!!

T:Joukka

Tuomas kirjoitti...

Jätetään ne ns. ironiat ammattilaisille :)

Meni jo, tultiin himaan. Aika eeppistä settiä!