maanantai 25. lokakuuta 2010

Kyykkypyöräilijät

Vaikka aika käy vähiin, niin kyllä nimittäin vielä niin hitosti ottaa pattiin, kun joka paikassa näkee näitä kyykkypyöräilijöitä.

Toki eiväthän he välittömästi minua riivaa, eivät tule silmille, eivätkä aja päälle (ainakaan tarkotuksella), mutta vannoutuneena pyöräilijänä raivostuttaa ihmisten haluttomuus / kyvyttömyys / piittaamattomuus kiinnittää edes vähän huomiota ergonomiseen ja tehokkaaseen pyöräilyasentoon. Onko se nyt niin hankalaa tarttua jakariin tai kehoittaa fillarihuollossa nostamaan sitä penkkiä edes hiukan? Muutamaan kertaan olen nähnyt onnettoman yrityksen lähteä liikkeelle tasaisella maalla, kun jalkojen pitäisi suorittaa syväkyykkyä vaihteettomalla jopolla. Siinä nousee tie pystyyn, ja ukko pyörän selästä taluttamaan menopeliään. Jos jostain löytyisi alamäki, niin pääsisi taas matkaan. Ei VOI olla miellyttävää etenemistä!

Minkä nuorena oppii...

Aikain saatossa olen kuitenkin pystynyt ottamaan ilmiöön viileän analyyttisen asenteen. Etenkin Sapporossa ruutuasemakaava ja liikennevalojen käsittämätön määrä pakottavat pyöräilijän seisahtumaan kolmen korttelin välein. Kyykkyasennosta saa näppärästi molemmat jalat maahan, ilman että tasapaino kärsii. Tosin tämä päätelmä ei vitutusta poista lainkaan, vaan kanavoi sen täkäläiseen liikennesuunnitteluun. Voi jessus näitä liikennevaloja!

5 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Hahaa :) No ei tartte kauaa enää kattella kyykkypyöräilijöitä tai yhtään mitään muutakaan kun täällä on niin pimeetä. Teretulemast Suomeen!

Anonyymi kirjoitti...

Niin, Suomessa lisäksi iso osa jengistä puolestaan ajaa liian korkealla satulalla, jolloin polkimiin ei saa minkäänlaista painetta. Yritä siinä nyt varvaslihaksilla liikuttaa sataa kiloa.

T:Alppilan Amstrong

Tuomas kirjoitti...

Eli missään ei osata. Pakko muuttaa jonnekin sademetsiin, missä ei just fillareita oo. Sielläkin tietysti ratsastetaan kamelilla väärinpäin... Voi tätä vitutuksen määrää!

Kaisa: kiitos! Kohta nährään.

Anonyymi kirjoitti...

Halua ja tahtoa on, mutta ei taitoa!!

T: 7. kertainen TDF:n voittaja

Tuomas kirjoitti...

Mitään yllämainituista ei ole, tuuria joskus (huonoa).

T: 7-kertainen Mr. Finland(ia) -kisan esikarsintahäviäjä