keskiviikko 17. joulukuuta 2008

On the road again


Viikonlopun laskufiiliksistä laskeuduttiin normaalille tasolle nopeasti, kun Herra Isoherra Euroopasta saapui kunnioittamaan toimistoamme läsnäolollaan; maanantai ja tiistai hurahtivat nopeasti kokoustaessa ja illat hätäisesti kalaa ja kaljaa nauttiessa. Vaikka työ on valitettavasti niskan päällä tällä haavaa, tieto ensi viikon laskuhommista tykyttää takaraivossa. R & T kenties toteaisivat riivauksen väistyvän hetkeksi chillauksen tieltä...

Joka tapauksessa, tien päällä taas. Yöpymispaikkana tänään Hiroshima, jonka pelkkä nimi ei voi olla herättämättä tiettyjä mielikuvia. Kaivelin hetken muistikorttia ja löysin viime kesän työreissulta kuvan kaupungin synkästä muistomerkistä, entisestä messuhallista, joka sijaitsi lähes suoraan noin puolen kilometrin korkeudessa räjähtäneen "Little Boyn" alapuolella ollen yksi harvoista pystyyn jääneistä rakennuksista koko kaupungissa. Tämä ns. A-bomb Dome on osa perintöä, joka elää yhä Japanissa hibakushien eli atomipommeista hengissä selvinneiden uhrien mukana.



Japanissa pidetään atomipommin käyttöä luonnollisesti edelleen pöyristyttävänä, vaikka soraääniäkin kuuluu: entinen puolustusministeri joutui eroamaan lausuntonsa jälkeen, jossa hän ilmoitti pommitusten olleen väistämättömiä suuremman tuhon välttämiseksi. Hän saattoi kuitenkin olla osin oikeassa. Vasta Hiroshiman ja Nagasakin pommitusten jälkeen keisari vaati viimeiseen uhraukseen valmistautuvaa sotaneuvostoa antautumaan, vaikka Tokion ja muiden suurkaupunkien palopommituksissa oli kuollut jo yli puoli miljoonaa ihmistä.

A-bomb Domen yhteydessä on koululaisryhmien suosiossa oleva puisto ja museo, joka hakee järkyttävyydessään vertaistaan. Esillä on valokuvien ja silminnäkijöiden kertomusten lisäksi mm. uhrien päällä olleita vaatteita ja muuta esineistöä.



Illalla unohdimme kaupunkia varjostavan tragedian herkullisen okonomiyakin ääressä. Kyseessä on ns. kaalimunakas, jossa on kaalin ja munakkaan lisäksi suurin piirtein kaikkea muutakin. Koko jysäys paistetaan tiskillä asiakkaan edessä, koristellaan kastikkeella sekä majoneesilla ja mätetään naamaan sekalaisen seurakunnan keskellä olutta juoden ja juttuja vaihtaen.

Huomenna luvassa Yonagon kaupunki, jolla toivottavasti valoisampi historia.

5 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

valoisasta historiasta tuli mieleen vai tuliko tämmöinen hässäkkä:

http://www.planetdan.net/pics/misc/georgie.htm

Anonyymi kirjoitti...

Saako siellä ruoan kanssa juoda muutakin kun kaljaa, esim punaista maitoa?

Voisit harkita blogisi uudeksi nimeksi Kaljalle kyytiä :)

Anonyymi kirjoitti...

eilen oli VHB:n keikka tavastialla. Tuttua räimettä ja fiilistelyä. Tästä on hyvä lähteä joulun viettoon.

"you are the one
the chosen one on the run
where would you run?
disciple of the sun"

tai tämä vois olla ajankohtaisempi:

"bring me home, where i belong
bring me home, bring me home"


Lumista joulua ja Kaikkea hyvää uudelle vuodelle!!!

N & P

Anonyymi kirjoitti...

Ja vielä joulukebvennys Kouvolasta:

"Kouvolasta kotoisin oleva 30-vuotias nainen ajeli Tähteentiellä kohti Puistokatua, mutta yllättäen hän huomasi erään talon pihassa ilmeisesti mielenkiintoiset jouluvalot.

Nainen pysäytti autonsa ja lähti peruuttamaan nähdäkseen pihan jouluvalot paremmin. Hän ei ollut huomannut, että tiellä oli muutakin liikennettä ja peruutti takanaan tulleen auton keulaan kiinni.

Tuomas kirjoitti...

No onhan siinä lihaa kaikennäköistä, juuri pääsin sanomasta että kaalia & munakasta & kaikkea muuta.

Erkki: itekin fiilistelin VHB:n levyä tänään. Painettiin menemään motaria lumisten vuorten häälyessä edessä, ja Let Thy Will Be Done kävi soimaan... Ihanaa joulua sinnekin!