keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Ote reissumiehen elämästä, vol. 4

Tiistainen pyörähdys maakunnissa venyi puolellatoista vuorokaudella, syynä ärtynyt, ehkä jopa raivoisa asiakas, jota piti matkustaa kuuntelemaan ja lepyttelemään. Kaverin lähettämä sähköposti (joka minulle auliisti käännettiin) oli todella tyylikkäästi muotoiltu. Teksti oli jäntevästi artikuloitu, sävy kohteliaan, ehkä jopa korostetun muodollinen, mutta rivien välistä pystyi selvästi lukemaan pidätellyn suuttumuksen tai pettymyksen, ikään kuin värikkään maalauksen alta tarkoituksella kuultavan mustan kankaan. Selvästikään asiakas ei halunnut fiilistään meiltä kätkeä, mutta pyrki säilyttämään etäisen ja analyyttisen otteen. Otan varmasti tuleviin purkauksiin mallia ko. kirjeestä.

Muutaman taktiikkapalaverin (vastavihaakin vilauteltiin, että hyökkäys on se paras puolustus), ja preppauksen jälkeen lieväksi pettymyksekseni asiakas olikin jo melkoisen leppynyt. Ojennettiin makeiset kivassa käärössä, kumarreltiin, anteeksipyydeltiin ja nostettiin kissa asiallisesti pöydälle. Hyvä palaveri.

Visiitin jälkeen lonnittiin kaupungilla, aikaa piti tappaa pari tuntia ennen lentoa. Antikvariaatista löytyi pari CD:tä, tavaratalosta paita. Onseniin ei raaskittu mennä, se tehtiin jo eilen. Ajeltiin pikku hiljaa kentälle päin, kun päätös illallisesta syntyi. Lentoon oli tunti ja vartti. Kurvattiin mukavaan havaijilaistyyppiseen paikkaan, tilattiin sapuskat ja vilkuiltiin kelloa.

Kun viimeiset kahvitilkat imaistiin kitusiin, koneen lähtöön oli 40 minuuttia aikaa. Kymmenisen kilometriä kentälle, plus bonuksena vuokra-auton tankkaus. Sujuvasti sukkelaan, nasta laudassa, rahat tiskiin, kamat kantoon, avaimet pöydälle, check-inin tytöille hymyt, turvatarkastuksen rutiinit, portin skannaus ja 15 minuuttia aikaa koneen lähtöön. Ehdittiin vielä istua kaksi minuuttia, hitto raflassa olisi voinut ryystää toisenkin kupin kahvia.

Lennoista puheenollen, tilanne YTD: 30 lentoa ANA:lla, 20 JAL:lla, kahdeksan SAS:lla. Huomenna yksi lisää. Satasen rikkomispäivästä järjestän arvauskilpailun. Voittajalle lupaan c-kasetillisen lentoyhtiöiden tunnusmusiikkia, pimpelipom, samaa paskaa joka lennolla.

5 kommenttia:

helmi kirjoitti...

21.8.2009, mut jos sulla on pitkä kesäloma niin sitten 15.9.2009.

Tuomas kirjoitti...

Arvaus kirjattu viralliseen systeemiin.

Tuukka kirjoitti...

Onko lohdutuspalkintoja? Jotain VHS-matskuu tai Nintendopelejä?

Anu kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anu kirjoitti...

Tuukka: ei varmaan niille jotka eivät edes arvaa ;)

Mie veikkaan että ei täyty tänä vuonna -koska loppuvuonna sie lennät vähemmän!

Sovitaanko?