torstai 7. toukokuuta 2009

Golden Week lusittu

Suokaa anteeksi rakkaat lukijani, että palstalla ollut hiljaisempaa viikon verran. Huhut kuolemastani ovat suuresti liioiteltuja, olin sen sijaan äärimmäisissä paikoissa viettämässä japanilaisten lomapäivien akkumulaatiota, kultaista viikkoa, eli omaperäisesti Gōruden Wīkua (ゴールデンウィーク).

Kyseinen pyhäpäivien rypäs sisältää useamman syyn olla tekemättä töitä (kova paikka ahkeralle pikku muurahaiselle), kuten poismenneen emperorin muistelupäivän, poikien päivän ja perustuslain päivän. Muutamalla ekstravapaalla saa viettääkseen mukavan pitkän lomasiivun.

Oma loma vierähti kahdessa eri maailmassa. Ensimmäiset viisi päivää Japanin Haute Routella, klassisella pääsaaren vuoristoreitillä suksilla nousten ja laskien, välillä täysillä auringonpaisteesta nauttien, välillä jäärautojen kanssa kiroillen. Päälle kolme häröilypäivää Tokiossa. Haute Routelle omistan vielä kokonaisen jutun, anteeksi vaan, kunhan saan kamat purettua, rakkulat puhkottua, valokuvat sortattua ja henkilökohtaisen painovajeen korjattua.

Tokio oli ennallaan, vaikka väittivät Golden Weekin syövän asukaslukua hetkellisesti kaikkien kirkonkyläläisten suunnatessa maaseudun "rauhaan" muiden kyläläisten kanssa. Siitä viis, ikinä en ole Harajukussa moisessa tungoksessa ollut. Jalkaparkani veivät minut myös Shibuyaan ja Ginzaan sekä tietysti Roppongiin, jossa suomalaisten illassa parannettiin porukalla jos ei maailmaa, niin ainakin Japania.

Paluu Sapporoon tapahtui ah niin tutuissa merkeissä: 4 h unta alla ja 30 kg kamaa päällä, 500 ihmistä samalla lennolla ja junapaikat varattuja. Muuten tunnelma on varsin leppoisa; metsä kesäisesti viheriöi täälläkin päin pohjoista, kirsikkapuut sakurassa, lämpömittari kutittelee 20:n asteen lukemia ja työnteko kiinnostaa kuin säkillinen vasaroita. Iso ratas pyörimään!

Ei kommentteja: