tiistai 6. lokakuuta 2009

Autojuttuja

Kuten on jo ehkä käynyt ilmi, japanilaiset ovat autoilevaa kansaa. Auto on kuin perheenjäsen, siitä pidetään huolta ja sitä ulkoilutetaan säännöllisesti - vanha viisaus sanookin, että jos japanilainen ei ole juuri tulossa autopesusta, hän on viemässä autoaan pesuun. Intohimo autoihin selittyy tietysti väkevällä autoteollisuudella, joka on lajissaan maailman suurin yli kymmenellä miljoonalla valmistetulla autolla vuodessa. Vastaava teollisuudenala Suomessa voisi olla metsä, sen antimista on aikoinaan rakennettu talouden kivijalkaa (puujalka?) ja siihen liittyvät mullistukset herättävät aina suuria tunteita, oli kyseessä tehtaiden sulkemiset, hakkuut tai suojelutoimenpiteet.

Silmiinpistävää täällä on autokanta, joka on paitsi uutta, myös eurooppalaiseen silmään vierasta. Autonvalmistajat syytävät markkinoille malleja, jotka on tarkoitettu vain kotimaan kulutukseen. Rikkoina rokassa ovat alle 600 kuution menopelit, jotka tunnistaa keltaisesta rekisterikilvestä. Tällaisesta ekoteosta ostaja saa verohelpotusta!

Järjestänkin aiheesta päivien ratoksi tunnistuskilpailun: kertokaapa alla olevien autojen merkki ja malli. Voittajalle palkinnoksi vihreän teen tuoksuinen Wunderbaum.





2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

toyota wunderbaum
mazda GLX 1,6
Daihatsu coupe 2,0 GLXiXTR
Mitsubishi sport DX 0,6 Tommi Maekinen edition

ja onko toi viimeinen nyt sitten
toyotan kaupunkicityvan 1,2 vai mazdan vastaava 1,4 bensakoneella

T:osmo

Tuomas kirjoitti...

Muuten oikein, mutta viimeinen on talbotin katumaasturi häkäpöntöllä, vuosimallia Kekkonen.

Tässä kisassa ei lohdutuspalkintoja jaella.