perjantai 9. lokakuuta 2009

Pesis

Pesis, siis se aito baseball, on Japanissa suurta kansanhupia. Olen suominut itseäni siitä, että en ole seurannut pelejä tai sarjatilannetta tiiviimmin; nostamalla sosiaalisessa tilanteessa esimerkiksi jonkin pelaajan edesottamukset tapetille saisi takuuvarmasti kivan small talkin aikaiseksi. Tai tappelun, riippuen tietysti näkövinkkelistä. Tosin luotan siihen, että japanilainen pidättyvyys estää varsinaisen käsikähmän syntymisen.

Fanittamista täällä helpottaa suuresti se, että Hokkaidon oma joukkue on juuttaan kova. Pacific Leaguen voitto lohkesi juuri kolmannen kerran neljän vuoden sisään (sarja on jaettu kahteen liigaan, keskiseen ja tyynimerelliseen, joiden voittajat kisaavat seitsemän ottelun lopputurneessa). Sapporossa on kaiken lisäksi uusi areena pelien seuraamiseen, mahtava Sapporo Dome. Ainoa miinuspuoli on seuran nimi.

Voinko tosissaan olla Hokkaido Nippon-ham Fightersin kannattaja? Nippon-ham? Sama, kuin Suomessa olisi pesisjoukkue Lappi HK:n blöö Soturit. Voisihan silläkin olla faneja, mutta ihan vitsimielellä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Blogin innokas seuraaja on koripalloseura Hermunan (Herttoniemen munkin naulaajat) perustajajäseniä. Tällä kokemuksella voin vakuuttaa ettei nimi seuraa pahenna ellei seura nimeä.