maanantai 14. joulukuuta 2009

Laskukausi 09-10 virallisesti avattu

Kerron heti kättelyssä: on niitä nähty parempiakin laskukauden avauksia. Viime vuonna esimerkiksi, jolloin saimme nauttia pari päivää lumisateisesta Nisekosta. Toista se oli viime viikonloppuna, täsmälleen vuosi edellisen kauden korkkauksen jälkeen: hintsusti lunta maassa, mutta kiitettävästi vettä ilmassa.

Nisekon puuteriparatiisi ikkunan läpi nähtynä

Normaalisti tähän vuodenaikaan tuuli kääntyy kaakkoon. Ilmiö tunnetaan myös nimellä "powder express", tuohan se mukanaan yltiöpäisiä lumisateita Hokkaidolle. Kuitenkin viime aikoina etelätuuli on puhallellut ja langettanut alueelle lauhan sateisen riivauksen. Se on varmasti se peljätty ilmastonmuutos menossa täälläkin... Toivottavasti Kööpenhaminassa saavat ilmaston muutettua takaisin asap, mielellään ennen uutta vuotta!

Huolimatta vähälumisesta ja lauantaita kohden vesisateisesta kelistä reissu oli paikkansa ansainnut, ryhmä rämä sujautti muutamat hyvät laskut alun auringonpaisteessa ja pikkupakkasessa. Iltaisin parannettiin maailmaa ja yhtä rinnekontaktin ottanutta polvea. Iso käsi loistavalle viikonloppuseuralle!

Kotiinpaluuta siivitti alkava lumisade. Paikallinen Pekka Pouta lupaa koko ensi viikolle runsasta lumen tuloa, joka otetaan avosylin vastaan. Onhan seuraava tilaisuus siivutella Annupurin kupeilla jo kahden viikon päässä...

EDIT 17.12. Lunta tullut toppiin metrin verran eikä sateelle loppua näy. Taitaa mennä viikonloppusuunnitelmat uusiks, puuterihaukka lähtee mäkeen...

Ei kommentteja: